RoNMKYn lisenssiennätys!

31.3.2023

Viime kaudella alkanut hieno kasvu on jatkanut tällä kaudella. Harrastajamäärät ovat vahvassa nousussa ja lisenssiennätys on rikottu (viimeiset 5 kautta). RoNMKYn pelaajista 200:lla on  koripalloliiton lisenssi!

Kiitos kuuluu varmasti osittain Susijengin ja Lauri Markkasen siivittämän lajin näkyvyyden lisäämisestä, mutta seuran toimihenkilöille suurin kiitos laadukkaasta työstä, joka luo edellytykset kasvulle. 

Kuten koripalloliiton omassa uutisessa mainitaan, kasvu pohjoisella alueella on ollut suurta. Rovaniemen NMKY:n lisenssimäärän kasvu edelliskauteen on yli 30% ja Oulun NMKY:llä 25%! Huomioitavaa on, että viime kaudella lisenssimäärän kasvu oli 135% (koronavuosina osa harrastajista harrasti ilman lisenssiä) ja siihen on tullut vielä 30% lisää!

Kasvaneet lisenssimäärät näkyvät suoraan alueen sarjaa pelaavissa joukkueissa: 

  • Minien 1.divisioonassa RoNMKY:llä on 4 joukkuetta (TU12, PU12 White, PU12 Blue ja PU12 Orange)
  • Pojat U14 FUN -sarjassa RoNMKY:lla on 2 joukkuetta (PU14 White ja PU14 Blue), joissa yhteensä harjoittelee 31 koripalloilijan alkua.

Lisäksi Tyttöjen U14-U16 joukkueessa on 16 pelaajaa, joten ensi kaudella saadaankin myös tyttöjen osalta vanhinta ikäkautta lukuunottamatta kaikkiin ikäkausiin sarjaa pelaava joukkue. 

Kiitos kaikille seuran ja joukkueiden yhteistyökumppaneille myös mahdollistamisesta!